Γαρίδες σαγανάκι και άγριο ρύζι!

Καλησπέρα! Σήμερα θα μαγειρέψουμε νηστίσιμα και νόστιμα! Μιας και είναι Κυριακή και μαζεύτηκε όλη η οικογένεια μαζί θα κάνουμε γαρίδες σαγανάκι με ρύζι άγριο!


Υλικά:
Γαρίδες
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 πιπεριές καυτερές
Σάλτσα ντομάτα
Ρίγανη

Εκτέλεση:
Καταρχήν καθαρίζουμε μία μία τις γαρίδες με υπομονή!


Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, αλάτι, πιπέρι, λάδι, πιπεριές και τη σάλτσα ντομάτα να βράσουν...
















Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις γαρίδες!


Της αφήνουμε να μαγειρευτούν περίπου 20-30 λεπτά ως που να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμες! Ρίχνουμε στο τέλος λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε!


Σερβίρουμε!


Πάμε να κάνουμε και το ρύζι μας!

Υλικά:

Άγριο ρύζι
Κύβο λαχανικών
Φυτίνη
Αλάτι
Νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη φυτίνη, ανάλογα με το ρύζι που θέλουμε να κάνουμε,να λιώσει και ρίχνουμε το ρύζι και το φέρνουμε λίγες γυροβολιές να τσιγαριστεί.





Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, αλάτι και νερό ανάλογα πάντα με την ποσότητα που θέλουμε να κάνουμε και το αφήνουμε να βράσει ως που να πιει το νερό!














Μόλις πιει το νερό το σβήνουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσει!


Σερβίρουμε!


Καλή σας όρεξη και καλή Κυριακή!

2 σχόλια:

  1. υγιεινο το ριζακι Σοφουλα μου.. τι θα 'λεγες να αντικαταστησεις τη φυτινη με λιγο ελαιολαδο που το εχουμε σε αφθονια στα μερη μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα μου άρεσε να ακούσω τη γνώμη σας!