Καλησπέρα καλησπέρα! Σήμερα το απόγευμα κάποιος λιγουρεύτηκε λουκουμάδες με μέλι και είπα να του πραγματοποιήσω την επιθυμία! Ένα γλυκό που μπορούμε να το φάμε και τώρα στη νηστεία! Θα σας δείξω την τεχνική που τους κάνω και έτσι όποτε μας έρθει η επιθυμία να φάμε λουκουμάδες να μην ψάχνουμε λουκουματζίδικο αλλά να τους κάνουμε με τα χεράκια μας!
Υλικά:
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2,5 - 3 φλιτζάνια νερό χλιαρό
50γρ. φρέσκια μαγιά (2 κυβάκια)
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτή αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα!
Για το γαρνίρισμα:
Μέλι
Φυστίκι αιγίνης ή καρύδια
ή λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Διαλύουμε πολύ καλά τη μαγιά στο ένα φλιτζάνι νερό. Βάζουμε σε μία λεκανίτσα όλα μας τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά ως που να γίνει ένας λείος μέτριος χυλός.
Τυλίγουμε τη λεκάνη με σελοφάν και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος ως που να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια. Περίπου μία ώρα.
Βάζουμε το λάδι να κάψει καλά και παίρνουμε στο χέρι μας χυλό και το πατάμε να βγει από τη χούφτα μας και με ένα κουταλάκι το παίρνουμε και το ρίχνουμε στο λάδι...
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε φορά πριν βάλουμε χυλό στο κουτάλι πρέπει να το βουτάμε πρώτα σε λάδι για να ξεκολλάει!
Συνεχίζουμε έτσι ως που να τελειώσει ο χυλός μας!


Έτοιμοι!
Σερβίρουμε με μέλι και τριμμένο φιστίκι αιγίνης ή καρύδι...


ή αλλιώς λιώνουμε μία κουβερτούρα για τους φίλους της σοκολάτας!
Αν δεν είναι και περίοδος νηστείας...
η μερέντα τους απογειώνει!!
Καλή απόλαυση
και καλή ευκολία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα μου άρεσε να ακούσω τη γνώμη σας!