Πατάτες ογκρατέν!

Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα Παρασκευή και μιας και έχω ρεπό το απόγευμα είπα να κάνω αυτό που μου αρέσει.. Να μαγειρέψω! Θα φτιάξω πατάτες ογκρατέν που μπορούμε να φάμε και απόψε αλλά και αύριο το μεσημέρι. Οπότε δεν θα έχουμε το άγχος τι θα μαγειρέψουμε και αύριο! Ας δημιουργήσουμε λοιπόν!


Υλικά:
Πατάτες
Λάδι για το τηγάνισμα
Τυρί
Κασέρι
Ζαμπόν
Μπέικον
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Πιπεριές κόκκινες
Πιπεριές πράσινες
Μανιτάρια φρέσκα
Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Καταρχήν καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες.













Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε λίγες λίγες και όχι για πολύ ώρα. Μέχρι να μαλακώσουν λίγο.. Εμείς παράλληλα ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας!

Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά..













Κόβουμε την πράσινη πιπεριά..



















Και μετά τα μανιτάρια..











Ετοιμάζουμε και το κασέρι με τα αλλαντικά μας..


Και συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά μαζί!


Αρχίζουμε λοιπόν να τα στρώνουμε στο ταψί μας!

Κάνουμε μία στρώση από πατάτες. Χωρίς να έχει κενά!

Από επάνω κόβουμε ζαμπόν..

Τις πιπεριές μας..

Το κασέρι..

Τα μανιτάρια..

Τρίβουμε το τυρί..

Και κόβουμε και το μπέικον!

Ξανά πάλι από την αρχή! Τις υπόλοιπες πατάτες..

Ζαμπόν..

Πιπεριές..

Κασέρι..

Μανιτάρια..

Τυρί..














































































































Μπέικον..

Και ξανά κασέρι πάνω από το μπέικον..

























Τέλος από επάνω βάζουμε την κρέμα γάλακτος!
Έτοιμο για το φούρνο μας!
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς αερόθερμο για 35-40 λεπτά!


Λίγο πριν είναι να σβήσουμε το φούρνο βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι! Το ξαναβάζουμε για τα 5 τελευταία λεπτά στο φούρνο!


Έτοιμο!


Καλή ευκολία και καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μου άρεσε να ακούσω τη γνώμη σας!