Χαίρετε! Σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσυνήσεως και θα μαγειρέψουμε καλαμαράκια τηγανιτά! Θα σας δείξω και ένα πολύ εύκολο τρόπο για να τα αλευρώνετε....
Υλικά:
Καλαμαράκια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε με υπομονή τα καλαμαράκια μας και τα κόβουμε! Αν είναι κατεψυγμένα ένα μικρό μυστικό για να μην γίνουν σκληρά όταν τηγανιστούν είναι να ξεπαγώσουν μόνα τους χωρίς να τα βάλουμε σε νερό, γιατί αυτό είναι που τα κάνει σκληρά.
Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι να κάψει καλά..
Και εμείς παράλληλα σε ένα σακουλάκι βάζουμε μπόλικο αλεύρι...
...και ρίχνουμε μέσα τα καλαμαράκια..
...ξαναρίχνουμε αλεύρι από επάνω..
...στρίβουμε το σακουλάκι καλά, αλλά να έχει αέρα μέσα, και το κουνάμε πολύ καλά!
Έτοιμα για το τηγάνι!
Τηγανίζουμε λίγα-λίγα ως που να ροδίσουν!
Πριν τα ρίξουμε στο λάδι τα χτυπάμε λίγο για να φύγει το περιττό αλεύρι από επάνω τους..
Έτοιμα!
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα μου άρεσε να ακούσω τη γνώμη σας!