Πίτσα special και express!!

Καλησπέρα, καλησπέρα! Σαββατόβραδο απόψε και θα μας βρει στον κήπο με καλή παρέα! Και όταν έχουμε το βράδυ παρέα, τι παραγγέλνουμε ως συνήθως; Πίτσα! Εμείς όμως θα την κάνουμε μόνοι μας! Γιατί είμαστε και προκομμένα κορίτσια όπως λέει η πεθερά μου! Αυτή η πίτσα είναι και πολύ νόστιμη αλλά και γρήγορη.. γιατί δεν θέλει πολύ ώρα για να φουσκώσει. Πάμε να δημιουργήσουμε!

Υλικά:

Για το ζυμάρι:
3/4 ποτηριού ζεστό νερό (όχι καυτό)
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φρέσκια μαγιά σε συσκευασία 25γρ.
ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
και όσο αλεύρι τραβήξει.

 Για την σάλτσα:
Ντομάτα στον τρίφτη
Ρίγανη
Βασιλικό
Σκόρδο σε σκόνη
ή λίγο κάρυ (ότι μας αρέσει!)
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο νερό

Για να στρώσουμε την πίτσα μας μετά από επάνω βάζουμε ότι τραβάει η όρεξη μας! Μπορεί να γίνει και νηστίσιμη, μπορεί και μόνο με τυριά! Όπως μας αρέσει εμάς! Παρακάτω έχω τα δικά μου υλικά που κάθε φορά διαφέρουν.. γιατί στην ουσία μπορείς να βάλεις ότι έχεις εκείνη τη στιγμή στο ψυγείο σου!

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκανίτσα και ρίχνουμε αλεύρι ως που να μην κολλάει το ζυμάρι μας και να πλάθετε.

(1 ποτήρι νερό που έχω στην συνταγή είναι το μέτρο για 1 πίτσα. Αν θέλουμε να βγουν 2 πίτσες βάζουμε 2 ποτήρια νερό και διπλασιάζουμε τα υλικά και πάλι όσο αλεύρι πάρει και μετά το χωρίζουμε στη μέση όταν φουσκώσει!)













Μόλις το πλάσουμε το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει!


Παράλληλα εμείς ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας!

Βάζουμε τη σάλτσα μας να πάρει μια βράση!


Κόβουμε τα μανιτάρια μας!

Κόβουμε το μπέικον..

Σαλάμι αέρος αν θέλουμε...














































Και τα συγκεντρώνουμε όλα μαζί!














Λάδώνουμε το ταψί που θα βάλουμε το ζυμάρι..
Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και το ανοίγουμε όσο είναι το ταψί μας.















Στη συνέχεια βάζουμε από επάνω τα υλικά που θέλουμε!

Απλώνουμε τη σάλτσα μας..

Το ζαμπόν..

Το κασέρι..

Τη ντομάτα..

Τις πιπεριές..

Τα μανιτάρια..

Το μπέικον..

Τρίβουμε λίγο τυρί και λίγο κασέρι τριμμένο..

Το σαλάμι αέρος..

Βάζω και λίγη ρίγανη στο τέλος!

Έτοιμη για φούρνο!
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αερόθερμο και κάτω για να μας κάνει πάτο για 30 λεπτά περίπου!


Έτοιμη!
Οι μπυρίτσες παγωμένες στο ψυγείο.. και είμαστε έτοιμοι για το βράδυ!

Καλή όρεξη και καλή ευκολία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μου άρεσε να ακούσω τη γνώμη σας!